Головна Контакти Пошук
  • «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » Архів матеріалів

       В ході засідання Дня кафедри методики викладання навчальних предметів та освітнього менеджменту Тернопільського ОКІППО 15 березня 2016 року на базі Качанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар керівників навчальних закладів району з проблеми «Створення позитивного іміджу навчального закладу – необхідна умова функціонування сучасної школи». Метою проведення семінару було ознайомлення учасників з теоретико-методичними засадами підтримки та розвитку іміджу навчального закладу на основі наукових напрацювань кафедри методики викладання навчальних предметів та освітнього менеджменту, окреслити основні шляхи розвитку привабливого іміджу закладу. У роботі семінару взяли участь Боднар О.С.(завідувач кафедри), Брик Р.С. (доцент кафедри), Городецька О.В., Вітенко І.М. (викладачі кафедри), начальник відділу освіти (Мотика С.С.), головний спеціаліст відділу освіти (Кульбаба С.І.), завідувач РМК (Сакевич Г.Р.).

    Переглядів : 457 | Коментарів: 0

       14 березня 2016 року на базі районного методичного кабінету відбулось розширене засідання науково-методичної ради РМК.

      В обговоренні та схваленні досвіду роботи педагогічних працівників, які претендують на встановлення звання « Старший вчитель» взяли участь: начальник відділу освіти Мотика Світлана Станіславівна, голова методичної ради – завідувач РМК Сакевич Галина Ростиславівна та члени методичної ради.

        На засіданні було схвалено досвід роботи педагогічних працівників району:

    1. Козак Оксани Степанівни, вчителя фізики Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст. Проблема «Метод проектів на уроках фізики».
    2. Витрикуша Володимира Івановича, вчителя трудового навчання Оріховецької ЗОШ І-ІІІ ст. Проблема «Система організації трудового навчання в школі» ... Читати далі »
    Переглядів : 446 | Коментарів: 0

                                                        Знання однієї мови дозволяє увійти в коридор життя,                                                            знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі.

    Франк Сміт

        10 березня 2016 року на базі Підволочиської гімназії ім. І. Франка відбувся науково-практичний семінар вчителів англійської мови на тему: «Учитель англійської мови: модель успішного педагога для сучасної школи».

        У науково-практичному семінарі брали ... Читати далі »

    Переглядів : 586 | Коментарів: 0

        10 березня 2016 року в Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної освіти відбувся обласний семінар практичних психологів ЗНЗ на тему: «Психологічні методи підвищення адаптивних можливостей особистості». Працівники психологічної служби нашого району мали можливість поділились своїм досвідом роботи щодо психологічного супроводу дітей під час адаптації до нових умов життя та їх переходу до більш складної ланки освітнього процесу. Методист-психолог Гапанович Інга Вікторівна ознайомила учасників семінару із діяльністю районної психологічної служби, зокрема, і з роботою у даному питанні. Практичний психолог Скалатського ДНЗ Івасечко Галина Василівна розкрила питання формування у дітей старшого дошкільного віку позитивної мотивації та їх підготовки до навчання в школі. Місечко Леся Орестівна, практичний психолог Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла присутнім про свій підхід до розвитку адаптивних можливостей в уч ... Читати далі »

    Переглядів : 318 | Коментарів: 0

    23 лютого 2016 року в стінах Підволочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулись педагогічні читання для вчителів основ християнської етики на тему «Вклад Андрея Шептицького в розвиток духовної спадщини українського народу».

    Розпочався захід молитвою за український народ у виконанні учнів Камя’нківської ЗОШ І-ІІІ ст.

    У своєму виступі начальник відділу освіти Мотика Світлана Станіславівна наголосила на тому, що педагогічні читання є підсумком минулого року, року Митрополита Андрея Шептицького, і є ще однією нагодою ще раз згадати та вшанувати не просто церковного, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності.

    Педагогічні читання були проведені у формі виступів учителів основ християнської етики з використанням мультимедійних презентацій.

    ... Читати далі »

    Переглядів : 413 | Коментарів: 0
    16 лютого 2016 року на базі Мисловецької ЗНЗ-ДНЗ відбулося засідання Школи молодого вчителя початкових класів. Директор закладу Салюк В.Д. ознайомив з історією, традицією, специфікою роботи навчального закладу. Слухачі школи відвідали урок в 3 класі з української мови в талановитого вчителя Дацко Л.В. В обговоренні уроку брали участь завідувач РМК Г.Сакевич, керівник ШМВ О. Камінська, були вироблені методичні рекомендації, детально проаналізовано вчителями кожен етапу уроку. Ліля Василівна провела тренінг з молодими педагогами, розкрила суть свого досвіду з проблеми «Формування пізнавальних інтересів учнів початкових класів».
    Переглядів : 312 | Коментарів: 0

    12 лютого 2016 року на базі Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулась нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи.

    Нараду розпочала Мотика С.С., начальник відділу освіти, яка зупинилася на таких питаннях: атестація педагогічних працівників; особливості проведення ЗНО у загальноосвітніх навчальних закладах.

    Сакевич Г.Р., завідувач РМК, у своєму виступі наголосила на вивченні системи роботи вчителів, які атестуються. Галина Ростиславівна ознайомила присутніх з підсумками ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін у 2015-2016 навчальному році.

    Заступники директорів з навчально-виховної роботи заслухали виступ Білан Н.Я., методиста РМК, яка окреслила основні аспекти організації та проведення атестації педагогічних працівників, розповіла про нові стандарти та перспективи.

    ... Читати далі »

    Переглядів : 307 | Коментарів: 0

    На виконання наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 05.10.2015 року №275 «Про проведення в області Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» районним методичним кабінетом (методист Гладич М.М.) протягом жовтня-грудня 2015 року проведено районний етап конкурсу на який представили свої матеріали 8 керівників гуртків Скалатського та Підволочиського будинків школярів. Перемогу у районному етапі Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» здобули: - у номінації «Керівник еколого-натуралістичного гуртка» керівник гуртка -методист Скалатського будинку школярів Пашкевич Наталя Михайлівна; - у номінації «Керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва» керівник гуртків Підволочиського районного будинку школярів Липка Євген Євгенович.

    ... Читати далі »

    Переглядів : 313 | Коментарів: 0

    День Героїв Крут

    Переглядів : 299 | Коментарів: 0

    9 лютого 2016 року на базі Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулась нарада вчителів іноземної мови.

    Нараду розпочала Мотика С.С., начальник відділу освіти , яка зазначила, що володіння іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Без знання іноземних мов немає ні сучасної науки, ні вищої освіти. Світлана Станіславівна наголосила, що головною метою вчителя іноземної мови є розвиток особистості випускника, який володіє творчим потенціалом і який уміє його реалізувати в повній мірі, особистості, яка здатна адаптуватись до світу, що швидко змінюється, та усвідомлює своє місце у цьому світі.

    ... Читати далі »

    Переглядів : 296 | Коментарів: 0
    « 1 2 3 4 ... 13 14 »
  •  
  • Облако тэгов