Головна Контакти Пошук
  • «  Лютий 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    29

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » 2016 » Лютий » 24 » Педагогічні читання для вчителів основ християнської етики
    12:36
    Педагогічні читання для вчителів основ християнської етики

    23 лютого 2016 року в стінах Підволочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулись педагогічні читання для вчителів основ християнської етики на тему «Вклад Андрея Шептицького в розвиток духовної спадщини українського народу».

    Розпочався захід молитвою за український народ у виконанні учнів Камя’нківської ЗОШ І-ІІІ ст.

    У своєму виступі начальник відділу освіти Мотика Світлана Станіславівна наголосила на тому, що педагогічні читання є підсумком минулого року, року Митрополита Андрея Шептицького, і є ще однією нагодою ще раз згадати та вшанувати не просто церковного, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності.

    Педагогічні читання були проведені у формі виступів учителів основ християнської етики з використанням мультимедійних презентацій.

    Підгірняк Ірина Анатоліїіна, вчитель основ християнської етики Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст., розповіла присутнім про сходинки життєвого шляху від монаха до митрополита. Звернула увагу на те, що вибір життєвого шляху митрополита пов’язаний із вихованням у родині, яке сприяло формуванню високоморальної, духовної особистості.

    Курило Ірина Павлівна, вчитель основ християнської етики Кам’янківської ЗОШ І-ІІІ ст., звернула увагу на питання діяльності митрополита як мецената і благодійника. Вчитель основ християнської етики Староміщинської ЗОШ І-ІІ ст. Ямкова Леся Ярославівна розкрила питання «Християнське виховання крізь призму пастирських листів митрополита Андрея Шептицького». Продовжила більш ґрунтовно розкривати питання духовних заповітів митрополита Андрея Шептицького українському народові вчитель основ християнської етики Магдалівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені родини Голоядів Колодій Ганна Павлівна.

    Митрополит Андрей Шептицький неодноразово звертався до батьків та вчителів, повчаючи їх виховувати дітей моральними, духовними особистостями, що сприятиме освіті дітей. Липка Руслана Володимирівна, вчитель основ християнської етики Оріховецької ЗОШ І-ІІІ ст., підготувала презентацію на тему «Засади сімейно-родинного виховання у спадщині митрополита Андрея Шептицького».

    Галицький Митрополит був найкращим українським церковним і народним представником. Довге, майже піввікове правління великого Митрополита Андрея припало якраз на час небувалих світових подій й переживань нашого українського народу. Ім’я митрополита Андрея Шептицького золотими буквами записане на сторінках історії нашого Надзбручанського краю. Про перебування Андрея Шептицького в населених пунктах нашого району розповів методист районного методичного кабінету Мокрій Ю.М.

    Завідувач РМК Сакевич Г.Р., підсумовуючи виступи, наголосила на необхідності виховання учнівської молоді на прикладі діяльності митрополита Андрея Шептицького і на можливості практичного використання матеріалів, які представили педагоги під час виступів.

    Переглядів: 415 | Додав: Pidvol_rmk | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
  •  
  • Облако тэгов