Головна Контакти Пошук
  • «  Жовтень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Відкриття Дошки-Пам'яті в Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ступенів
    20:59
    Відкриття Дошки-Пам'яті в Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ступенів

    Тринадцятого жовтня, в переддень відзначення в Україні свята Покрови Пресвятої Богородиці й Дня захисника України, в Підволочиську на стіні школи І-ІІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної Дошки пам’яті на честь колишнього учня школи капітана Збройних Сил України Олександра Анатолійовича Черніченка, який героїчно загинув у зоні антитерористичної операції на сході країни, захищаючи її територіальну цілісність і державний суверенітет.

    Перед входом у школу зібрались учні, їх батьки, представники районної і місцевої влади, священики, демобілізовані бойові побратими Олександра, громадськість.

    Особлива увага рідним героя — дружині Оксані, синові Максиму, матері Валентині Василівні, братам Костянтину Володимировичу, Геннадію Володимировичу, сестрі Марії, рідній тітці Оксані Василівні.

    Серед представників влади голова районної державної адміністрації Борис Володимиович Онищук, заступник голови районної ради Микола Михайлович Скуйбіда, військовий комісар району Володимир Іванович Кондратюк, селищний голова Віталій Геннадійович Дацко, начальник відділу освіти РДА Світлана Станіславівна Мотика, голова Спілки ветеранів Афганістану в районі, керівник підволочиської «Самооборони» Ігор Матвійович Шуфляк, керівник обласного Автомайдану Ігор Василів, бойові побратими героя.

    Військовий комісар району розповів, яким відважним і грамотним офіцером був капітан Черніченко. Коли почався наступ російських найманців на наші позиції, він зразу зголосився йти добровольцем у зону бойових дій. Проте йому було відмовлено через слабке здоров’я. Та невдовзі Олександр добився свого і пішов на передову. Він був переконаний, що там його місце, адже має великий досвід військового офіцера. А досвідчених командирів на передовій не вистачає. Він загинув на передовій як воїн, як справжній український офіцер — з честю і гідністю, не ховаючись за спини солдатів. Вічна йому пам’ять і вічна слава!

    Право зняти полотно з меморіальної дошки було надано синові героя Максиму та дружині Оксані. Священики отець Тарасій та отець Михайло освятили меморіальну дошку. Вони говорили про християнську любов до Батьківщини, до свого народу. Про великий і святий обов’язок захищати рідну землю і велику жертовність тих, хто віддає за неї своє життя. Про те, що саме такі герої, як капітан Черніченко й інші, зупинили агресора і зупинили війну.

    На подвигу загиблих, на досвіді тих, хто пройшов фронтовими дорогами і повернувся додому, виросте нове покоління патріотів, яке нікому не дозволить зазіхати на нашу землю, на нашу Україну, а зараз, щоб там, на Сході, була остаточна перемога, всі ми маємо молитися і дбати про воїнів, які знаходяться в окопах, і тих, що вже вдома.

    Голова районної державної адміністрації та заступник голови районної ради, виступаючи перед присутніми, говорили про те, що на початку дев’яностих ми вибороли свою незалежність, проте впродовж тривалого часу Росія не може з цим змиритися. Відстояти наші завоювання зараз найперший обов’язок війська і суспільства.

    Під час заходу учні декламували патріотичні вірші, співали пісні про наш героїчний час. На завершення всіх героїв, які віддали своє життя за цілісність і незалежність України, було вшановано хвилиною мовчання.

    Переглядів: 295 | Додав: Pidvol_rmk | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
  •  
  • Облако тэгов