Головна Контакти Пошук
  • «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » Архів матеріалів
    2 жовтня 2014 року проведений майстер – клас практичних психологів та соціальних педагогів «Організаційно-методичні аспекти роботи працівників психологічної служби в сучасній соціально-політичній ситуації». Визначені сучасні виклики, що стали наслідком конфліктного періоду в країні, вимагають перегляду окремих напрямів та змісту соціально-педагогічної та психологічної роботи. Обміном досвіду роботи з проблем терапії наслідків травматичних ситуацій, стресів і дистресів, гострих емоційних станів, переживання горя і втрат ділилися практичний психолог Новосілківської ЗОШ 1-11 ст. Довгошия М. П., практичний психолог Скалатського ДНЗ Івасечко Г. В. Цікаву і змістовну презентацію продемонструвала соціальний педагог Підволочиської ЗОШ 1-111 ст. Окаринська Н.С. Учасники зібрання обмінялись думками відносно отриманої інформації, окреслили напрями індивідуальної і групової психологічної допомоги учням, педагогічним працівникам та батькам, які її потребують.
    Переглядів : 268 | Коментарів: 0
    9 жовтня на базі Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся круглий стіл за участю завідувача районного методичного кабінету Сакевич Г.Р., методиста районного методичного кабінету Білан Н.Я., заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗОШ району з питань «Проблемні ситуації у ході атестації педагогічних працівників та способи їх запобігання». Метою було підвищення професійної компетентності заступників директорів з навчально-виховної роботи з даного напряму, організація атестації педагогічних працівників у відповідності з сучасними вимогами та визначення шляхів впровадження сучасних технологій проведення атестацій.
    Переглядів : 260 | Коментарів: 0
    23 вересня на центральній площі селища Підволочиськ відбувся флеш-моб «Україна – єдина» за участю 342 учнів Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні 5-11 класів об’єднались, утворивши контури нашої держави із жовто-блакитними стягами. Учні 5-А, 10-А, 11 класів виконали сучасні хореографічні композиції під супровід українських пісень. Даний флеш-моб був одним із уроків української звитяги.
    Переглядів : 246 | Коментарів: 0
    27 серпня 2014 року відбулася розширена колегія відділу освіти. Начальник відділу освіти Мотика С.С. підвела підсумки 2013-2014 н.р. та окреслила завдання на 2014-2015 н.р. В обговорені доповіді начальника взяли участь педагоги району та керіництво районної державної адміністрації і районної ради.
    Переглядів : 251 | Коментарів: 0
    17 червня 2014 року на базі Підволочиської гімназії імені Івана Франка відбувся тренінг на тему: "Використання технологій Веб 2.0 у роботі вчителя інформатики". У ньому брали участь вчителі інформатики шкіл І-ІІІ ступенів нашого району. Досвідом роботи ділився Пронозюк А.Б. – вчитель інформатики Кошляківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
    На тренінгу розглядалися як теоретичні питання використання технологій Веб 2.0, так і проведено практичні заняття. На практичній частині учасники провели реєстрацію на сервісі Google, працювали з Диском, створювали блоги. Особливе зацікавлення викликав процес створення інтерактивних он-лайн вправ на сервісі http://learningapps.org.
    Переглядів : 268 | Коментарів: 0
    В історії кожного народу є імена, які становлятьйого велич, славу і національну гордість. Саме таким для України є Тарас Григорович Шевченко.
    20 травня у Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена урочиста академія, прирсвячена200-річчю з дня його народження. Дійство розпочалося із літературно-музичної композиції "Думи мої, думи мої...", їївиконував учнівський хоровий колектив Кам'янківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, та виступу учня 10 класу Підволочиської ЗОШ, який читав вірш "І мертвим, і живим, і ненародженим...". Виконуюча обов'язки голови РДА М. І. Кульбаба підкреслила, що Шевченко - єдиний для всіх українців та власний для кожного особисо. Адже в його поезіях ми можемо знайти відповіді на запитання різного роду, не винятком є і сьогоднішні події в Україні, можна сказати, що Тарас Григорович їх пророкував

    Методист РМК Г.І. Капелусь
    Переглядів : 298 | Коментарів: 0

      13.05.2014 року відбувся семінар-практикум вчителів історії та правознавства на базі районного методичного кабінету на тему «Реалізація індивідуального та диференційованого навчання на уроках історії та правознавства».

      Досвідом роботи з даної теми поділилась вчитель історії та правознавства Полупанівської ЗОШ І-ІІ ступенів Жондло Марія Казимирівна.

      Вчитель охарактеризувала та показала на практиці усі методи та новітні технології, які вона використовує при впровадженні теми «Реалізація індивідуального та диференційованого навчання на уроках історії та правознавства». Учасники семінару-практикуму отримали диски з матеріалами з досвіду роботи вчителя, які вони зможуть використати у своїй роботі.

      На завершення семінару-практикуму відбулось засідання круглого столу під час якого обговорювались шляхи ... Читати далі »

    Переглядів : 279 | Коментарів: 0

       07 травня 2014 року відбувся семінар вихователів дошкільних навчальних закладів і вчителів початкових класів з проблеми «Спільна робота дошкільного навчального закладу і школи у забезпеченні підготовки дітей до навчання в школі. Психолого - педагогічний супровід першокласників».

       Учасники семінару відвідали комбіноване заняття в старшій групі Новосілківського дошкільного навчального закладу та узагальнюючий інтегрований урок з природознавства і грамоти в 1 класі Новосілківської ЗОШ І-ІІст.

       Педагоги ще раз утвердилися в думці, що лише організація єдиного навчального простору зробить перехід від попереднього вікового періоду до нового безболісним і успішним для дитини, дасть їй можливість швидше адаптуватися до навчання в школі, забезпечить умови, спрямовані на збереження здоров'я, емоційного благополуччя, розвиток індивідуальност ... Читати далі »

    Переглядів : 291 | Коментарів: 0

         25 квітня 2014 квітня відбувся районний семінар учителів фізики на тему: «Використання різнорівневих задач на уроках фізики для формування світогляду учнів». Своїм досвідом роботи з даної проблеми ділилися, як і досвідчені так і молоді учителі. При проведенні круглого столу з обміну досвідом роботи на семінарі вчителями вироблені методичні рекомендації з даної проблеми.
     

    Переглядів : 240 | Коментарів: 0

        В час Великого посту кожен з нас намагається очиститися духовно. Таку можливість мали учасники районного семінару вчителів німецької мови, який відбувся 10 квітня у с. Полупанівка. Гості відвідали святі місця села, ознайомилися з історією їх виникнення, а також пройшли Хресну Дорогу на Святій горі. До глибини душі зворушували розважання над життям і страстями Спасителя, адже цим подіям не дві тисячі років, а щодня ми завдаємо все нові і нові рани Христові своїми гріхами. «То не цвяхи, а мій гріх Тебе прибив», доносилися до кожного серця слова пісні. Стації Хресної дороги заставляли задуматися про буденні речі: про засудження оточуючих, сором падіння, слабкість у спокусах, байдужість. Проте останні рядки кожного розважання дарували надію і прагнення до переміни в нашому житті. «Я візьму свій хрест покірно, я не смію нарікати, бо за мене на Голгофу сам Ісус ішов вмирати»,  - щиро лились слова із дитячих уст. Діти ... Читати далі »

    Переглядів : 277 | Коментарів: 0
    « 1 2 ... 11 12 13 14 »
  •  
  • Облако тэгов