Головна Контакти Пошук
  • «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » Архів матеріалів
    07 грудня на базі районного методичного кабінету відбувся вебінар вчителів початкових класів на тему "Використання матеріалів конкурсу "Колосок" у професійній діяльності вчителя початкових класів.". У роботі семінару вз'яли участь завідувач РМК Сакевич Г.Р., вчителі початкових класів Галущинської ЗОШ І-ІІ ступенів Гримак Н.С., Ціслюк О.В., вчителі Богданівської ЗОШ І-ІІ ступенів Крива Н.І., Савка О.Є. Під час вебінару були розглянуті питання про можливості використання матеріалів конкурсу "Колосок" на уроках основ здоров'я, природознавства, бироблені методичні рекомендації.
    Переглядів : 258 | Коментарів: 0
    26 листопада 2015 року у Підволочиському дошкільному навчальному закладі проведений семінар вихователів дошкільних навчальних закладів району на тему "Навчання дітей дошкільного віку елементам грамоти". В програмі семінару - перегляд презентації " Інноваційні технології проведення занять з навчання дошкільників елементів грамоти ", підготовленої Дячук Т.Є, методистом районного методичного кабінету, виступи Шевчук Л.О., вчителя- логопеда та Левченко І.Ю, практичного психолога Підволочиського ДНЗ , майстер - клас для вихователів «Ігрові технології як засіб навчання грамоти». Вихователі прийшли до висновку, що навчити дитину читати можливо тільки в тому випадку, якщо вона сама виявила бажання вчитися, а для того, щоб малюк з нетерпінням чекав нових занять, проводити їх варто у формі гри за допомогою кубиків, кольорових таблиць, використовуючи спеціальні методики і навіть мультики на відповідну тематику.
    Переглядів : 248 | Коментарів: 0

       19 листопада 2015 року на базі Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось чергове засідання школи молодого спеціаліста психологічної служби Підволочиського району. Методист-психолог Гапанович І.В. ознайомила учасників із переліком основних документів, що регламентують діяльність психологічної служби. Практичний психолог Пилипів Л.Т. та соціальний педагог Євсеєнко Н.І. ділились своїм досвідом здійснення психологічного супроводу навчально-виховного процесу, а саме: підбір діагностичного інструментарію, шляхи оптимізації роботи з батьками, наповнюваність кабінету практичного психолога і соціального педагога.

        Відрадно констатувати той факт, що в даній школі існує взаємопідтримка між працівниками психологічної служби та адміністрацією закладу. Це лише сприяє плідній та творчій професійній роботі психолога та соціального педагога.

    Переглядів : 255 | Коментарів: 0
    Експедиційний загін Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна: Живи і возрадуйся, роде наш красний» Супранівської ЗОШ І-ІІ ступенів працював над поверненням з забуття імені видатної польської поетеси та перекладачки Казимири Завістовської (з дому Ясінська) і став переможцем районного етапу даного конкурсу. К. Завістовська, без сумніву, є окрасою спільної культурної спадщини нашого краю, відтак маємо знати її життєпис та творчість, бо самовіддано любила нашу прекрасну землю, її людей, а у своїх поезіях часто використовувала українські мотиви та свідомо запозичені українізми і галицизми.
    «ПОВЕРТАЄ ЮНІСТЬ МІРАЖАМИ»* - назва поезії К. Завістовської
    Переглядів : 304 | Коментарів: 0
    10 листопада 2015 року на базі Скалатського ДНЗ відбувся семінар музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему «Заняття – провідна форма музично-освітньої діяльності дошкільників».
    Учасники семінару переглянули музичне заняття в старшій групі, яке провела музичний керівник закладу Борисюк Олена Станіславівна. Досвідчений педагог разом зі своїми дітьми продемонструвала високий професіоналізм та компетентність. Під час заняття діти знайомилися з новим музичним твором, навчалися рухатися під музику відповідно її характеру, співали та грали цікаву музичну гру. Захід сприяв розвитку творчих здібностей дітей в різних видах музичної діяльності.
    Вихователь-методист закладу Свистільник О.В. розповіла про основні критерії оцінювання музичного заняття, методист РМК Дячук Т.Є. – про науково-методичне забезпечення художньо-естетичного виховання дітей у ДНЗ.
    Учасникам семінару запропоновано методичні рекомендації щодо організації роботи з музичної діяльності в дошкільном ... Читати далі »
    Переглядів : 279 | Коментарів: 0
    9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвиток, пропаганди і популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності.
    В День української писемності та мови традиційно в загальноосвітніх навчальних закладах проводяться різноманітні заходи: тиждень української писемності та мови, виховні години, святкові лінійки, випуски літературних газет, тематичні виставки, конкурси та інші. Всі вони присвячені темі писемності та грамотності. В цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.
    Переглядів : 267 | Коментарів: 0
    27 жовтня на базі районного методичного кабінету проведено засідання районного семінар вчителів фізики з проблеми «Використання методів проектів на уроках фізики. На семінарі своїм досвідом роботи з даного питання ділилися Козак О.С. та Розмаїтий Ю.М., вчителі фізики Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст. Із питаннями: «Системний підхід до організації використання методів проектів» та «Методика використання в навчально-виховному процесі методів проектів» перед учасниками семінару виступила методист РМК Гладич М.М. В ході семінару важливе місце відводилося питанню «Використання методів проектів на уроках фізики в 7 класі».
    Переглядів : 233 | Коментарів: 0
    28 жовтня на базі Підволочиського районного будинку школярів відбулося перше засідання майстер-класу «Виховник» з проблеми ведення ділової документації з виховної роботи. У засіданні брали участь новопризначені заступники директора з виховної роботи та педагоги-організатори. З порядком ведення ділової документації заступника директора з виховної роботи та педагога-організатора виступила методист РМК Гладич М.М. із досвідом роботи з даного питання ділилися заступники директора з виховної роботи: Клапків В.І. (Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст.), Крупа Т.П. (Кам’янківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Лещишин Д.В. (Скалатська ЗОШ І-ІІІ ст.), також педагоги-організатори: Смакула Г.Є. (Колодіївська ЗОШ І-ІІІ ст.), Хрущ Н.М. (Староскалатська ЗОШ І-ІІІ ст.).
    З питання організації національно-патріотичного виховання у цьому навчальному році виступила досвідом роботи поділилася заступник директора з виховної роботи Оріховецької ЗОШ І-ІІІ ст. Боднар О.Є. та з презентацією створення в школі галереї слави та кут ... Читати далі »
    Переглядів : 316 | Коментарів: 0
    Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 28 вересня 2015 року № 285-од «Про відзначення в районі Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні», плану роботи відділу освіти РДА, РМК, з метою популяризації туристсько-краєзнавчої роботи та туристичної привабливості району проведено: 1. У ЗОШ району було проведено екологічні акції на об’єктах історичної спадщини (в т.ч. могилах вояків АТО, символічних могилах УСС, УГА, УПА) та природно-заповідного фонду. 2. Уроки краєзнавства і туризму на тему «Мій Надзбручанський край», на годинах класного керівника «Відеомандрівки по туристичних об’єктах Тернопільщини, Підволочищини, рідного населеного пункту», шкільні лінійки на туристсько-краєзнавчу тематику. 3. Походи вихідного дня, екскурсії по рідному краю, екскурсії у місцеві музеї, екскурсію та екологічну акцію до сусіднього села Фащівка на кар’єр «Стінка», де встановлено пам`ятний знак загиблим УПА (Турівська ЗОШ І-ІІ ст.). екскурсії до духовного центру «Свята ... Читати далі »
    Переглядів : 260 | Коментарів: 0
    29 жовтня у Підволочиській гімназії імені Івана Франка відбувся семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему "Використання хмарних технологій в роботі заступника директора з навчально-виховної роботи" під керівництвом завідувача Підволочиським РМК Сакевич Г.Р. Заступник директора з навчально-виховної роботи Кам'янківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Капеняк С.В. ознайомила присутніх з можливостями використання хмарних технологій в освіті. Методист РМК Павлів А.М. показав можливості практичного використання інструментарію Google.
    Переглядів : 233 | Коментарів: 0
    « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
  •  
  • Облако тэгов