Головна Контакти Пошук
  • «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Різне

    Як Ви оцінюєте рівень освіти, яку забезпечує сучасна українська освітня система?
    Всього відповідей: 44
  • Головна » Архів матеріалів
    В районі з 08.06. 15р. відкрито на базі 5-ох навчальних закладів, зокрема: Підволочиської гімназії ім. Франка, Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст., Новосілківської ЗОШ І-ІІ ст., Кривенської ЗОШ І-ІІ ст. Качанівської ЗОШ І-ІІІ ст. мовні літні табори із трьохгодинним перебуванням. В організації роботи таборів беруть участь 12 вчителів, залучено 176 дітей.
    Переглядів : 314 | Коментарів: 0
    3 червня 2015 року в Підволочиському районному будинку школяра відбувся XII фестиваль талановитої молоді Підволочищини «Веселка Надзбруччя», приурочений Міжнародному дню захисту дітей. Це свято для обдарованих школярів. Воно стало підсумком їхньої інтелектуальної, творчої, технічної та спортивної діяльності за весь навчальний рік. Відрадно, що 75 дітей і 19 колективів навчальних закладів району, а саме: Підволочиської гімназії ім. І.Франка, Підволочиської, Кошляківської, Колодіївської, Новосільської, Іванівської, Староскалатської, Скалатської, Скориківської ЗОШ І-ІІІ ст., Галущинської, Новосілківської, Городницької ЗОШ І-ІІ ст., Підволочиської районної СЮТ, Підволочиського та Скалатського будинків школяра, Підволочиської ДЮСШ гідно представили район і свої навчальні заклади на предметних олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях.
    Організатором заходу є районний методичний кабінет на чолі із завідувачем Сакевич Галиною Ростиславівною. Для вручення відзнак кращим вихованцям були з ... Читати далі »
    Переглядів : 325 | Коментарів: 0
    3 травня 2015 року на базі районного методичного кабінету відбулося навчання вчителів іноземних мов щодо організації літніх мовних таборів.
    Гладич М.М., методист РМК, ознайомила присутніх із наказом відділу освіти «Про відкриття літніх мовних таборів». Марія Мар’янівна наголосила, що завдання мовного табору полягає у зацікавленні дітей іноземними мовами, а не перетворення його роботи на продовження навчання.
    Клапків В.І. вчитель іноземної мови Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. інформував вчителям примірну програму літнього англомовного табору та дидактичні матеріали з англійської мови для учнів англомовних таборів.
    Мотика С.С., начальник відділу освіти, акцентувала свою увагу на тому, що літні табори з іноземних мов покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. Світлана Станіславівна зазначила, що у таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (спортивних ... Читати далі »
    Переглядів : 312 | Коментарів: 0
    27 травня на базі Підволочиського будинку школярів відбулась зустріч працівників психологічної служби району, заступників директорів з виховної роботи, організаторів ЗНЗ з кризовим психологом, психотерапевтом, керівником проекту соціально-психологічної допомоги «Шлях заради життя» Наталею Михайлюк. Темою зустрічі була проблема надання психологічної допомоги учасникам АТО, а також їхнім сім’ям, особливо дітям. Пані Наталя поділилась практичними навичками щодо підтримки воїнів та рідних, надання першої психологічної допомоги при ознаках посттравматичного розладу тощо.
    Всі присутні на цьому заході зійшлись на думці про доцільність і актуальність психологічної підтримки людей, у двері яких постукала війна та висловили свої побажання щодо наступних зустрічей по даній проблемі.
    Переглядів : 247 | Коментарів: 0
    25 травня у Підволочиському РБШ відбувся семінар з ТКР, що включав розгляд практичних питань, які стосувалися підведення підсумків роботи і наших завдань на новий навчальний рік. Було відзначено, що у 2014/2015 н. р. район має в цілому кращі досягнення у роботі в рамках Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя батьківщина – Україна». Особливо слід відзначити роботу «Життя Андрія Жуковського через призму історії Підволочищини», Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Довгань Н. О.), що дістала визнання і на обласному рівні. Кращим у області було визнано і методичний матеріал з туристсько-краєзнавчої роботи методиста Скалатського будинку школярів Пашкевич Наталії Михайлівни «Стежками минулих століть». Як завжди, у конкурсі «Любіть Україну вишневу свою», відзначимо роботу класної сім’ї «МРІЯ» Голодницької ЗОШ І-ІІ ступеня (керівник Кравець Валентина Тарасівна). На обласному етапі Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способо ... Читати далі »
    Переглядів : 250 | Коментарів: 0
    20 травня 2015 року відбувся виїздний районний семінар педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи на базі обласної Пластової домівки.
    Тема семінару: «Використання Пластової методики у роботі гуртків та клубів з національно-патріотичного виховання»
    Перед учасниками семінару виступили: - Куриш О.С., заступник директора з виховної роботи ТОКІППО; - Трач Світлана, методист обласної Пластової домівки; - Борщ Роман, станичний, референд заходів; - Гладич М.М., методист РМК. Учасників семінару ознайомили із історією заснування Пласту, методикою виховання у Пласті, а також переглянули фільми вишколів, таборувань та сходин.
    Переглядів : 215 | Коментарів: 0
    Традиційно свято – День Науки відбулося у Підволочиській гімназії імені Івана Франка. Гостями цьогорічного свята були: голова Підволочиської районної державної адміністрації Белошицький Руслан Анатолійович, заступник голови районної ради Скуйбіда Микола Михайлович, начальник відділу освіти Підвлочиської РДА Мотика Світлана Станіславівна, директор обласного інституту післядипломної підготовки Алілуйко Сергій Миколайович, заступник селищного голови Мельничук Степан Андрійович, головний спеціаліст відділу освіти Підволочиської РДА Бень Руслан Іванович.
    Гімназія імені Івана Франка – це сучасний навчальний заклад, де створено всі необхідні умови для формування високорозвиненої творчої особистості, виховання справжнього патріота та гідного громадянина України. Нетрадиційні, нестандартні уроки, диспути, круглі столи, використання новітніх технологій, мультимедійні презентації, проектні та дослідницькі роботи – це, як результат, хороші та міцні знання. У гімназії працює чимало гуртків та ... Читати далі »
    Переглядів : 290 | Коментарів: 0
    В наш час, у вік небувалих досягнень науки і техніки, математичні методи є провідними в різних найважливіших галузях: економіці, медицині, біології, космології, теорії управління. Недарма Володимир Левицький, перший західноукраїнський математик, писав: «Хто поборе математичну символіку і вдумається в глибокі царини математичного світу, той відкриє в ній такий ідеальний світ і таку величаву поезію, стільки етики і краси, як в ніякій іншій науці».
    Саме математиці, цариці наук, був присвячений обласний семінар методистів районних методичних кабінетів на тему «Удосконалення професійної майстерності учителів математики та підвищення якості навчально-виховного процесу шляхом впровадження ІКТ», який відбувся 14 травня у Скориківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
    Місце проведення такого заходу було обрано невипадково, адже рівень забезпеченості Скориківської школи різними видами сучасної техніки чи не найкраще дозволяє продемонструвати шляхи вирішення саме цієї методичної проблеми. У роботі се ... Читати далі »
    Переглядів : 306 | Коментарів: 0
    12-14.05. 2014 року на території оздоровчого табору відпочинку «Веселка» відбулися військово-польові збори учнів 11-х класів які вивчали предмет «Захист Вітчизни». У зборах взяли участь 75 дітей з 15 навчальних закладів району.
    Під час занять учні опанували знання з тактичної, вогневої, медичної підготовки.
    По закінченню зборів методистом районного методичного кабінету Липкою І.М. проведено підсумок навчань та поставлено цілі та завдання на наступний навчальний рік.
    Переглядів : 274 | Коментарів: 0
    7 травня, на базі Підволочиської гімназії ім. І. Франка відбувся круглий стіл «Особливості психологічної і соціальної підтримки дітей у конфліктний і постконфліктний період», в якому взяли участь психологи і соціальні педагоги з навчальних закладів району. Робота круглого столу була присвячена сучасній соціально-політичній ситуації в Україні та її наслідкам для дітей вимушених мігрантів і дітям учасників АТО. Засідання проводила методист-психолог Гапанович І.В. Вона ознайомила присутніх із основними напрямками і завданнями психологічного супроводу дітей із посттравматичними розладами. В роботі круглого столу брала участь завідувач райметодкабінетом Сакевич Галина Ростиславівна, яка підкреслила важливість професійної діяльності працівників районної психологічної служби в контексті соціальної і психологічної підтримки учнів зазначених категорій.
    В ході засідання були вироблені методичні рекомендації щодо організації психолого-педагогічного супроводу дітей, які потребують додатковог ... Читати далі »
    Переглядів : 296 | Коментарів: 0
    « 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 »
  •  
  • Облако тэгов